Amikor már a dió sem maradhat ki a politikából



Egy ma megjelent cikkben olvasom, 2000-2200 Ft a tisztított dió ára, a tavalyi, száraz dió ára pedig 3000 Ft is lehet és további drágulás várható. Rendben van, korrekt tájékoztatás lenne, egy magát függetlennek nevező portálon. Csakhogy aki rendszeresen olvas hírportálokat, az láthatja, hogy 1-2 hete, egy dráguló gyümölcs retorikát próbál a média egy része felépíteni. Persze a cikkek végén legtöbb esetben leírják, hogy a tavaszi hideg, stb. miatt drágul a gyümölcs, de hát ismerjük az internet népét, elég a címet elolvasni, és már lehet is ontani a hozzászólásokat, pártállástól függően. Arra is törekszenek ezek a portálok, hogy legyen benne valami sokkoló. 141%-os emelkedés, drágul de nem a termelőknél köt ki a pénz, az iskolás gyerekek nem jutnak gyümölcshöz…

A portálnak az eredeti cikkben nem kell leírni, majd megteszik a kommentelők. Erről is Orbán tehet. Bizonyára sok mindenről tehet a miniszterelnök, vagy a kormány, amikkel lehetne érdemben foglalkozni, de nem, valamiért célravezetőbbnek tűnik az első dolgot felkapnunk ami szembejön velünk, és azzal ütni a kormányt. Aztán ugyanezek az emberek csodálkoznak azon, ha 2022-ben egy újabb 2/3-ot kap a Fidesz.

A dió ára egyébként 10 évvel ezelőtt is 2000 Ft-volt, jómagam is nagy mennyiségben törtem és adtam el, és még a piacra sem kellett elvinni, háztól elvitték december elejére az összeset. Ehhez képest most 2000-2200 Ft. Drága barátaim, ha valamivel meg lehet buktatni a kormányt, az biztosan nem az.

Azt sem árt megjegyezni, hogy ha az idei dióár 4000 Ft lenne, azon sem lehetne csodálkozni, hiszen 1-2 éve Magyarországon is megjelent egy kártevő, ami a szó szerint tizedeli a termést. Akik nagy ültetvényekben termelnek, talán meg tudják oldani a vegyszeres védekezést, a házi termelők viszont aligha, így logikus lenne az árak drasztikus emelkedése.

Azt hiszem, akinek van a környezetében diófa, aki látta már a fa alatt heverő befeketedett diókat, azok egyértelműen tudják, hogy bizony a dió drágulásának semmi köze a politikához, sem jobb, sem baloldalról.

Nem tudom, melyik párt hogyan készül 2022-re de talán ideje lenne elkezdeni valós problémákkal foglalkozni, mert az említett hírportálokat követők igényelnék az ellenzéki jelenlétet, de ameddig a média és a kommentelők képviselik a magyar ellenzéket, addig nem lesz könnyű további támogatókat szerezni.